Durf jij een echte fietsuitdaging aan te gaan?

Durf jij een echte fietsuitdaging aan te gaan?

09/05/2018

Hou je van grote uitdagingen? Dan is deze volgende mythische fietstocht misschien wel iets voor jou! Le Tour d’Afrique. Ja, je hoort het goed, fietsen door het hele Afrikaanse continent. Het is één van de zwaarste en meest uitputtende tochten. Maar werkelijk mythisch!

Het is bloed, zweet en tranen. Letterlijk. De tocht begint aan de rand van Caïro, bij de Piramides van Gizeh. En eindigt in Kaapstad. Onderweg kom je wilde dieren tegen zoals giraffes, apen, zebra’s en zelfs olifanten die je vanuit de auto misschien zou missen. Kort verwoord: een adembenemende ervaring!

Een schouwspel van eindeloze woestijnlandschappen, vruchtbare landschappen met groene heuvels en het alledaagse leven in Afrika, wisselen elkaar af op deze mythische tocht.

Een aantal keren stoppen voor een drankje en wat uitrusten is aangeraden op de lange afstanden. Deze tocht is een kwestie van overleven. De afstand bedraagt in totaal 12.000 kilometer en vereist een 120-tal dagen. De 120 dagen worden opgedeeld in 90 rijdagen en 30 rustdagen waarin geniet van het uitzicht, en de bijzonderheden op het Afrikaanse continent, een must is!

Verder zijn er vrachtwagen die uitrusting en kampeermateriaal vervoeren. Een groot voordeel voor wie de dagelijkse afstanden wil inkorten.

Wil je meer uitdagingen op je fiets zoals deze tocht? Ontdek het allemaal in het boek ‘Mythische fietstochten in de wereld’.

Lonely Planet - Mythische fietstochten in de wereld

Verken de indrukwekkenste fietsroutes op onze planeet

Lonely Planet inspireert fietsers met 200 routes in alle continenten van de wereld.

Familievriendelijke uitstapjes, stedelijke trips en mythische avonturen op ongekende wegen. Allemaal illustreren ze hoe fietsen een ideale manier is om plaatsen, mensen en hun cultuur te ontdekken.

€ 27,99 | meer info