Heerlijk gerecht: puntpaprika met taboulé
Heerlijk gerecht: puntpaprika met taboulé
Houd je ook van sharing platters waarbij iedereen vrij kan opscheppen zodat ook de gastvrouw en -heer met volle teugen kunnen meegenieten? Deze ovengebakken puntpaprika met taboulé uit Go Keto van Julie Van den Kerchove is een ideaal bijgerecht.
Ovengebakken puntpaprika met taboulé
Tijd
- Voorbereiding: 15 minuten
- Baktijd: 15 minuten
Materiaal
- Oven
- Bakplaat
- Grote mengkom
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- zwarte peper en zeezout
- 3 handenvol kerstomaatjes
- 1 medium komkommer
- 1 bundel bladpeterselie
- 1 handvol munt + koriander (optioneel)
- 8 eetlepels (½ kop = 80 g) hennepzaad
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- zwarte peper en zeezout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Snijd de puntpaprika’s overlangs door en haal de zaadjes eruit.
3. Smeer een bakplaat in met wat olijfolie (of bedek met bakpapier) en leg er de puntpaprika’s op. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Plaats 15 minuten of langer in de oven tot de puntpaprika’s gaar zijn.
4. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in kleinere stukjes, de komkommer in blokjes en de verse kruiden fijn. Meng met het hennepzaad en breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
5. Serveer de taboulé in de geroosterde puntpaprika. Ook lekker met tzatziki en spiesjes van gerookte tempé (vegan) of kip (non-vegan).
Julie's tip
Wil je deze taboulé meenemen als snelle lunch? Bewaar de dressing dan in een klein potje apart en voeg ze pas voor het serveren toe (zodat de taboulé niet te waterig wordt).
Go Keto
Julie Van den Kerchove
In haar vierde boek Go Keto gaat Julie Van den Kerchove verder in op de keto-levensstijl: dé manier om langer jong, energiek en slank te blijven. Ze toont aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwd programma hoe je in 30 dagen van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kan maken, met meer dan 60 nieuwe gluten- en suikervrije recepten bomvol gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis.
€ 25,99 | Meer info | Kijk het boek in