Verrukkelijke éénpanslasagne met groenten

Verrukkelijke éénpanslasagne met groenten

06/01/2023

Weinig tijd om te koken, geen zin om iedere avond een takeaway te doen, én nood aan lekkere recepten zonder veel gedoe? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

We verzamelden 5 kookboeken boordevol inspiratie en recepten die in een handomdraai klaar zijn!

Dit recept komt uit Gezellig kokerellen van Ellen Van Gool.

Eénpanslasagne met champignons en courgette

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

• 250 g kastanjechampignons •  2 courgettes • een paar takjes verse tijm • 1 bouillonblokje • 2 eetlepels (dijon)mosterd • 200 g lasagnevellen • 100 ml (lichte) plantaardige room • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten • 50 g oud brood, optioneel

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Was de courgette en snij die in halve maantjes.

  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan met hoge zijden en voeg de courgette en champignons toe. Kruid met peper en zout. Rits de tijm en laat die zo’n 2 minuten meebakken.

  3. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje.

  4. Voeg het kokend water en het bouillonblokje toe aan de pan, samen met de mosterd.

  5. Roer even door met een houten lepel.

  6. Breek de lasagnevellen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Draai het vuur zo laag mogelijk en laat met deksel sudderen. Voel af en toe of de bodem niet gaat plakken; roer anders even om dit te voorkomen.

  7. Na 15 minuten, of als de pasta beetgaar is, kan je het water afgieten en de room en pijnboompitten toevoegen. Roer nog even om en laat 2 minuten indikken.

  8. Wil je je lasagne een krokant korstje geven? Verpulver je oud brood tot broodkruim, verdeel boven op de pasta (eventueel met nog wat extra geritste tijm) en zet onder de grill tot alles goudbruin ziet.

Smakelijk!

Gezellig kokerellen - Ellen Van Gool

Minder tijd in de keuken, meer tijd aan tafel!

Evenwichtig en lekker eten, of het nu een snelle hap is of een dampende ovenschotel, iedereen houdt er van. Het liefst van al in goed gezelschap. Maar hoe begin je eraan zonder stress, 'ontplofte' keuken of hoogstaande culinaire voorkennis?

In vijf hoofdstukken bundelt Kokerellen (Ellen Van Gool voor de vrienden) de lekkerste recepten en handige tricks voor elke gelegenheid om o.a. die Monday blues van je gezin te verjagen of een bordje comfort food te bereiden met een maximum aan me time.