Maak deze vakantie de lekkerste chocoladecake!
Maak deze vakantie de lekkerste chocoladecake!
30/10/2021
Met dit recept uit Het complete Ketnet kookboek tover je samen met je kind in een handomdraai een heerlijke chocoladecake op tafel!
Chocoladecake
Ingrediënten
125 g pure chocolade | 125 g boter | 3 eieren | 100 g suiker | 100 g zelfrijzende bloem | 50 g poedersuiker | ½ bakje aardbeien
kookpotjes om chocolade te smelten | mengbeker | houten spatel | kom voor in de magnetron
Bereiding
- Smelt de chocolade en bouter ‘au bain-marie’.
- Meng de eieren en suiker in een mengbeker
- Doe de gesmolten chocolade bij de eieren met suiker. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, of je krijgt kleine omeletjes.
- Voeg er de bloem aan toe.
- Giet dit mengsel in een kom voor de magnetron en zet gedurende 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
- Wacht even alvorens uit de vorm te halen, laat afkoelen en bestuif met de poedersuiker.
- Werk af met de aardbeien.
Het complete Ketnet kookboek
Mathilda Masters, Sabrina Crijns
Een superdik basiskookboek met meer dan 200 recepten!
- Handige stap-voor-stapinstructies en kleurrijke foto's
- Voor jonge chefs vanaf 7 jaar
- De lekkerste hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, snacks en desserts. Van heel eenvoudig tot wat moeilijker.