Het design van onderwijssystemen

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
216
Afmetingen: 
243x173
Verschijningsdatum: 
09/09/2024
EAN: 
9789401429023
Nur-code: 
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Het design van onderwijssystemen

Ontwerp de school op jouw maat

    Waarom gaat onderwijs over meer dan enkel pedagogische kwesties?
    In welke leeromgeving kunnen leraren en studenten zichzelf motiveren?
    Hoe kun je de school systemisch herontwerpen?

     

    Onderwijs is georganiseerd binnen een systeem met eigen wetten en structuren. Het gebeurt binnen een bepaalde plaats (de school of de klas), binnen een bepaalde termijn (een school of academiejaar) en heeft de ambitie om sterke leerresultaten bij de studenten voort te brengen. Maar wat als we vaststellen dat het huidige systeem niet goed functioneert? En dat het leren van leerlingen niet langer op de eerste plaats komt, maar wel het in stand houden van een verouderde manier van werken?

    Het design van onderwijssystemen brengt onderwijsdesign naar voren als nieuwe benadering. Het biedt een kader om de huidige problemen in het onderwijs diepgaander te begrijpen, en stelt kennisontwikkeling en bruikbare oplossingen in levensechte situaties voorop. Wil je binnen de veelheid aan uitdagingen verandering teweegbrengen in jouw school? Dit boek bevat een handig model en talrijke tips waarmee je meteen aan de slag kan. Met als grootste ambitie: leren zo fantastisch maken dat geen enkele leerling of leraar wil dat het ooit nog stopt.

     

    'Het is echt de moeite waard om dit boek te lezen dat naar mijn mening visionair is.'
    - Dr. António da Cruz Rodrigues, Director of the Design Department Universidade Lusófona (Portugal)

    'De creativiteit en eruditie waarmee Sprangers zijn principes voor onderwijsdesign ontvouwt in dit boek, bieden goede hoop om de grote uitdagingen van het onderwijs te tackelen.'
    - Taco Visser, onderwijspedagoog en rector schoolleidersopleiding ATTC; tevens bekend van de podcast 'Onderwijs leiden met hart en ziel'.

    'Complexe uitdagingen vragen om een oordeelkundig omdenken van bestaande onderwijsconcepten. Dit boek biedt interessante inzichten waarmee we onze toekomstige leraren en directeurs kunnen ondersteunen in het ontwikkelen van een designer-mindset.'
    Ingrid Van der Veken, departementshoofd Onderwijs & Training, AP Hogeschool Antwerpen

    Boeken van dezelfde auteur(s)

    Subtitle: 
    Leergemeenschappen creëren in onderwijs
    Prijs:29,99
    Prijs:29,99

    Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

    Beschikbaarheid:

    Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

    E-book ean