5 x fotogeniek Frankrijk volgens Michelin

5 x fotogeniek Frankrijk volgens Michelin

03/07/2024

Frankrijk is een prachtig land met een ongeziene verscheidenheid aan landschappen en een bijzonder rijk patrimonium. Het land heeft een schat aan iconische plekken, we sommen graag 5 van de meest fotogenieke plekken in Frankrijk voor je op.

Gorges du Verdon

Een lange strook smaragdgroen water van 21 km tussen gigantische kalksteen kliffen... Welkom in de Gorges du Verdon. Je ontdekt ze eerst vanaf de weg, met her en der uitzichtpunten. Maar deze grandioze site verken je bij voorkeur te voet om te genieten van de adembenemende uitzichten. In de Grand Canyon sta je versteld bij de duizelingwekkende diepte van de kloven. Bij het Lac de Sainte-Croix verandert de smalle Verdon in een uitgestrekte turkooizen vlakte.

Beoordeling Michelin Reisgids: ★★★ De reis waard

Bonifacio

De oude, versterkte stad, op 60 m boven de Middellandse Zee, lijkt de grootste moeite te hebben om te vermijden dat de huizen in zee storten. Een wandeling door de schaduwrijke straatjes, van de haven tot de citadel, onthult enkele adembenemende panorama’s die tot verschillende kilometers ver reiken, langs kalkrotsen waarin duidelijk de verschillende lagen te onderscheiden zijn. Vanaf een boot heb je het beste uitzicht op de stad en zijn uitzonderlijke ligging. In de verte ligt Sardinië.

Beoordeling Michelin Reisgids: ★★★ De reis waard

Riquewihr

De ligging te midden van de Elzasser wijngaarden geeft Riquewihr een onnavolgbare charme, vooral in de herfst. Het pittoreske dorp voert u terug naar de Elzas uit de middeleeuwen. Met uitzondering van de Lotharingers in 1635 heeft Riquewihr altijd weten te weerstaan aan indringers en kwam het nagenoeg ongeschonden uit de verschillende oorlogen. De steegjes, de stadsmuren, de oude huizen zien er dus nog bijna net zo uit als in de 16de eeuw, met een opmerkelijke architecturale eenheid.

Beoordeling Michelin Reisgids: ★★★ De reis waard

Rochers de Ploumanac’h

De vuurtoren van Men Ruz (‘rode steen’ in het Bretoens) waarschuwt de zeelieden dat ze zich niet moeten laten misleiden door de schoonheid van de kust. En ook al is de kust effectief te bewonderen vanop zee, het is vanaf het douanierspad dat je de chaos van roze graniet het best kunt aanschouwen. De rotsen met glad oppervlak zijn gevormd door de zee en de wind en komen in grenzeloze variaties. Dit betoverende plaatje is des te indrukwekkender bij zonsondergang.

Beoordeling Michelin Reisgids: ★★ Een omweg waard

Sentiers des ocres

Van de aarde tot de muren van de huizen, Roussillon is getooid in een waaier van okertinten. Het moet gezegd dat het dorp de grootste vindplaats ter wereld is van dit pigment. Wandel langs de paden door de oude steengroeven, waar de aarde door de mens werd uitgegraven en door de elementen werd gevormd. In een decor dat lijkt op een Provençaals Colorado, voert het parkoers je langs feeënschouwen en weelderige canyons tot de Chaussée des Géants.

Beoordeling Michelin Reisgids: ★★ Een omweg waard

Wil je graag alles weten over de bestemming die je bezoekt? Bereid je je graag goed voor op je reis? Wil je graag betrouwbare horeca-adressen? Dan is de Michelin Reisgids jouw perfecte leidraad. Haal veel meer uit je vakantie met de Michelinsterren.