Vistaco’s met watermeloensalsa

Vistaco’s met watermeloensalsa

30/03/2022

4 personen | 30 minuten

Op zoek naar gezonde inspiratie?Deze vistaco’s met watermeloensalsa zijn het proberen waard! In Libelle Lekker Licht verzamelt het kookteam van Libelle 100 haalbare gerechten met veel groenten, minder koolhydraten, verzadigde vetten en geraffineerde suikers.

Voor de vistaco’s
600 g kabeljauwfilet
12 taco’s
1 limoen, in partjes
1 el gerookt paprikapoeder
snufje cayennepeper
1 kl komijn
1 el olijfolie
peper en zout

Voor de watermeloensalsa
750 g watermeloen
2 komkommers
2 groene paprika’s
2 rode uien
8 takjes verse munt
olijfolie
peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de watermeloensalsa. Schil de watermeloen, spoelde komkommers en de groene paprika’s. Snijd de watermeloen, komkommers en groene paprika’s in kleine stukjes. Pel en snipper de rode uien. Spoel de munt en hak grof. Meng alles in een kom en roer er 1 eetlepel olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

 

2. Snijd de kabeljauwfilets in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Meng het gerookt paprikapoeder met de komijn, cayennepeper, peper en zout. Meng dit kruidenmengsel onder de kabeljauw.

 

3 Verwarm de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olijfolie in een pan en bak de stukjes kabeljauwfilet goudbruin aan. Haal de taco’s uit de oven. Vul ze met de watermeloensalsa en de gebakken kabeljauw. Serveer met de rest van de watermeloensalsa en een partje limoen.

Libelle - Lekker licht

100 lichte recepten boordevol smaak

Libelle

Lichte, haalbare en gevarieerde recepten voor elke dag

Je fit en energiek voelen, dat willen we toch allemaal? Een gezond eetpatroon vormt daarbij een belangrijke, eerste stap. Zelf koken en kiezen voor verse ingredïenten geven je voeling met wat je eet en extra voldoening.