Gevulde groenten met gehakt

Gevulde groenten met gehakt

06/01/2021

Gezond eten in 2021 is geen probleem met dit heerlijk recept van Julie Van den Kerchove.

 

Gevulde groenten met gehakt

INGREDIËNTEN

3 kleine ronde courgettes | 3 eetlepels extra vierge olijfolie | zwarte peper & zeezout | 3 tomaten | 1 stengel witte selderij | 2 handenvol spinazie | 1 handvol basilicum | 400g (kippen)gehakt, ongekruid | 1 ei | 4 eetlepels amandelmeel (optioneel)

BEREIDING

Verwarm de oven (of airfryer) voor op 175 °C.

Snijd de hoedjes van de courgettes en de tomaten, en hol ze voor de helft uit met een lepel. Giet een scheutje olijfolie in elke courgette en tomaat, en kruid met een snufje zeezout.

Snijd het vruchtvlees van de courgettes in kleine blokjes voor de vulling. Snijd ook de witte selderij, spinazie en basilicum in fijne reepjes. Meng alles met het gehakt, het ei en het amandelmeel (= vervanging van paneermeel). Kruid met peper en zout.

Vul de uitgeholde courgettes en tomaten met het bereide gehakt en schik ze in een ovenschaal. Laat de hoedjes en het zaadbed van de tomaten ernaast garen. Overgiet alles rijkelijk met olijfolie en plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven (of airfryer).

Werk af met verse basilicum. 

Keto in 15 Minuten: Gevulde Groenten met Gehakt

Keto in 15 minuten

Julie Van den Kerchove

Met Keto in 15 minuten, de opvolger van bestsellers Het Keto Plan en Go Keto, maakt Julie Van den Kerchove het je nóg gemakkelijker om de voordelen van de keto-keuken te ontdekken. Ze stelt een heus 'superverbrander'-plan met 15 gedetailleerde dagmenu's op en toont hoe je je natuurlijke vetverbranding kunt activeren zonder calorieën te tellen. Het resultaat: meer energie, minder zin in zoet, een gezond gewicht en een lagere ontstekingsgraad.

> Ontdek meer over dit boek