Aziatische schotel

Aziatische schotel

29/04/2021

Elke dag gezond? Met WW wordt dat minder moeilijk dan gedacht. In hun allernieuwste boek deelt WW naast tips niet minder dan 120 overheerlijke recepten. Zo is het elk moment van de dag gemakkelijk om gezond te genieten. Met dit recept van hun Aziatische schotel kan je alvast eens proeven. 

 

Aziatische schotel

Bereidingstijd: 2 uur en 10 minuten + marineren | Voor 6 personen

Tataki van rund

Meng 1 eetlepel sojasaus met 1 eetlepel mirin, 2 koffielepels citroensap, 3 cm geraspte verse gember, 1 geperst teentje knoflook en 1 koffielepel bruine suiker in een kleine kom. Bestrijk 2 magere biefstukken a 120 g met 0.5 koffielepel arachideolie en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstukken 1-2 minuten aan beide kanten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, zodat ze vanbinnen nog rauw zijn. Voeg toe aan een kleine schaal, schenk de saus erover en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren. Haal de biefstukken uit de saus en snijd in dunne plakjes. Leg op 1 komkommer (in linten gesneden) en besprenkel met de saus. Bestrooi met tuinkers.

Dip

Schep 150 g hummus in een kleine kom en schep er 2 eetlepels sambal oelek op. Serveer met 1 grote wortel (in reepjes van 8 cm lang), 1 stengel bleekselderij (in reepjes van 8 cm lang) en 150 g peultjes. Leg op de serveerschaal.

 

San choy bau met varkensvlees

Verhit 1 koffielepel arachideolie in een grote pan of wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak 300 g varkensgehakt, 1 gehakt teentje knoflook en 0.5 fijngehakte rode chilipeper. Bak het gehakt al roerend met een houten lepel in 5 minuten rul. Voeg 2 koffielepels vissaus, 2 koffielepels sojasaus, 2 koffielepels limoensap en 1 koffielepel bruine suiker toe. Roerbak totdat alles warm is en haal van het vuur. Roer er een handvol gehakte verse koriander door. Breng op smaak met peper. Verdeel het warme mengselover zes blaadjes sla en leg op de schaal.

Rijstpapierrolletjes met zalm

Vul een grote kom met warm water. Doop 1 rond vel rijstpapier (Ø 22 cm) 30 seconden in het water, totdat het rijstpapier zacht is geworden. Leg op een schoon werkvlak. Leg 1 groot blaadje munt in het midden en een zesde van 75 g gerookte zalm, 0.5 blaadje ijsbergsla en een zesde van twee wortels (grofgeraspt) en een
zesde van 2 komkommers (in dunne plakjes). Vouw de
onderkant van het rijstpapier over de vulling. Vouw de
zijkanten naar binnen en rol helemaal op. Herhaal nog
5 keer om in totaal 6 rolletjes te maken. Leg op de
serveerschaal en serveer met 60 g sweet chilisaus.

Oesters met sojasaus & chilipeper

Meng 2 koffielepels sojasaus met 2 koffielepels mirin, 2 koffielepels limoensap en . gehakte rode chilipeper in een kleine kom. Leg 6 oesters (in de schelp) op de serveerschaal (eventueel op een bedje van grof zeezout) en schep de saus over de oesters.

Elke dag gezond

Wetenschap, tips en 120 makkelijke recepten voor een gezonde levensstijl

Weight Watchers

Ben je op zoek naar een kookboek vol gezonde recepten? Dan is dit boek helemaal iets voor jou. WW, Elke dag gezond biedt je 120 overheerlijke recepten die je in een mum van tijd gemakkelijk kan bereiden. Hiernaast besteedt WW ook aandacht aan jouw welzijn. Zo krijg je informatie over voedingsstoffen, de energiebalans, beweging en slaap.

> Ontdek meer over dit boek