Limoncello Melting Moments
Limoncello Melting Moments
Elk voorseizoen maakt Belinda MacDonald van Belinda’s homemade cookies haar eigen limoncello. Een klein slokje brengt haar in gedachten al onmiddellijk in haar geliefd Italië. Een match tussen één van haar koekjes en dit Italiaanse godendrankje kon niet uitblijven.
Benodigdheden (voor 25 koekjes)
250 g boter op kamertemperatuur, zeste van 1 biocitroen, 80 g poedersuiker, 80 g maisbloem (geen maizena), 2 eetlepels banketbakkersroompoeder, 225 g fijne patisseriebloem, bakplaat bekleed met bakpapier, spuitzak, 160°C voorverwarmde oven
Voor de vulling:
120 g boter op kamertemperatuur, 250 g poedersuiker, 2 eetlepels limoncello (indien mogelijk, maak hem zelf)
Werkwijze
Klop de boter, de citroenzeste en de suiker luchtig in een keukenmachine. Zeef de droge ingrediënten in een kom en voeg geleidelijk toe. Klop op lage snelheid tot een zacht deeg. Rol balletjes van ongeveer 2 centimeter diameter met je handen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 5 centimeter tussen de koekjes (voor het uitzetten).
Druk met een vork elk koekje plat tot ongeveer 1 centimeter dikte. Laat de koekjes 30 minuten rusten op de bakplaat. Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Vulling
Klop de boter en de poedersuiker samen op lage snelheid in een keukenmachine, voeg de limoncello toe. Klop nu verder op een hoge snelheid om de vulling luchtig en smeuïg te maken. Doe het geheel in een spuitzak om gemakkelijk te kunnen verdelen over de koekjes.
Maak de koekjes
Leg de helft van de koekjes op hun rug en spuit er voorzichtig de vulling op. Duw de andere helft van de koekjes er één voor één voorzichtig op.
Je hebt nu een heerlijk citroenfris koekje. Maar pas wel op: het blijft alcohol, hè!
Belinda's homemade cookies
Belinda MacDonald, Kris Jacobs
66 verrukkelijke koekjes uit heel de wereldVan de outback tot Peru, van Italië tot België: koekjes zijn universeel. The Australian Chef Belinda MacDonald, die voor de liefde naar België kwam, sprokkelde tijdens haar reizen evenveel recepten als verhalen. Omdat een koekje nooit zomaar een koekje is, maar een herinnering, troost of cadeautje aan jezelf op een doordeweekse dag.
In Belinda's Homemade Cookies vind je recepten voor 66 koekjes en plaatkoeken: van Belinda's eigen havermoutkoekjes tot smeuïge brownies en zalige lamingtons. De auteur vertelt met passie en humor waar ze de recepten ontdekte en hoe ze deze verder ontwikkelde.