Boektopia Programma - Woensdag 30 oktober

Boektopia Programma - Woensdag 30 oktober

30/10/2024
Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
België

 

Zalen vol beleving en de geur van nieuwe boeken. Wij zijn er terug helemaal klaar voor, en onze auteurs ook! Bekijk hieronder ons dagprogramma en bestel snel je tickets via boektopia.be want dit boekenfeest wil je echt niet missen! Voor de meeste auteurs op het programma is er een aansluitende signeersessie voorzien.

14u - 15u l Stand Lannoo (Hal 1)

150 geniale ideeën om kinderen creatief te stimuleren

Iedereen is creatief, soms heb je alleen wat inspiratie nodig om aan de slag te gaan.

Line Vanvoorden, oprichter van Congé Bricolé en auteur van Het boek vol plezier laat zien hoe je jouw kroost kan entertainen met originele activiteiten zonder schermen of veel materiaal. De speelse opdrachten stimuleren hun creatieve denkvermogen, trainen hun motorische vaardigheden en zorgen voor uren quality time. 

> Meer over het boek

 


14.30u - 15.15u l Zaal 4 (Meeting Center)

Dagboek van kinderpsycholoog Wendy de Pree

Een bezoekje aan de psycholoog, voor velen blijft het een grote stap. Zeker als ouder, want betekent dat dan dat je in je belangrijkste rol bent gefaald?

Integendeel, dat laten de indringende verhalen en heldere observaties van kinderpsycholoog Wendy de Pree zien. Of het nu voortkomt uit een aandoening, kwetsbaarheid, een afwezige ouder of een onderliggend trauma: aan de hand van diverse voorbeelden legt Wendy bloot hoe er kortsluiting kan ontstaan in een kinderbrein. Van een jongen met donkere gedachten tot een meisje dat op school nog nooit een woord heeft gesproken, elk verhaal biedt een unieke inkijk en een boeiende les in hoe je verbinding kunt blijven maken onder moeilijke omstandigheden.

Voor ouders, psychologen (in opleiding) en lezers die nieuwsgierig zijn naar de gedachtewereld van onze hulpverleners.

> Meer over het boek

 

Tickets voor boektopia kunnen besteld worden op de website van Boektopia.