10 boeken voor een zonnige zomer

10 boeken voor een zonnige zomer

25/06/2024

Hallo zomer! Heerlijk die zonnestralen op je gezicht en de temperaturen die warm aanvoelen.

Op zoek naar lectuur of inspiratie voor de vakantie? Wij zetten onze tips op een rij. Ontdek onze absolute zomertoppers!

Zonnige zomer

Rotraut Susanne Berner

Eindelijk is het zomer! De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Rotraut Susanne Berner vertelt in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft.

Dagboek van een strafpleiter

Romy Geysen

In dit dagboek volg je Romy op de voet, langs gevangenissen en assisenhoven, bij zedenzaken, kruimeldiefstallen en het opdoeken van een drugslaboratorium. Tussendoor laat Romy je binnen in haar eigen gedachten, en zie je haar groeien van een - bij momenten naïef - groentje tot een zelfverzekerde strafpleiter.

De beste groenterecepten van Pascale

Pascale Naessens

Een boek met de beste groenterecepten van Pascale Naessens van de afgelopen 10 jaar. Leuke en eenvoudige groenterecepten, waaraan je bovendien plezier zult beleven om ze klaar te maken. Je zult er je familie en gasten mee kunnen verwennen en ik durf zelfs te zeggen: ook je kinderen. Het idee dat groenten geen smaak zouden hebben of niet lekker zouden zijn, is intussen gelukkig helemaal achterhaald.

Zeus in jeans

Patrick De Rynck

De klassieke oudheid zit nog altijd diep verweven in ons dagdagelijkse leven. Dat weet Patrick De Rynck meesterlijk aan te tonen in 70 korte maar snedige stukken. Artificiële intelligentie, architectuur en alt-right. Zeus in jeans heeft één groot vertrekpunt: onze tijd. Jouw leven. Dit boek laat zien hoe wij intens verweven zijn met fenomenen uit de Grieks-Romeinse oudheid.

De hangmatbelegger

Yoran Brondsema, Tim Nijsmans

Je hoeft geen beursexpert te zijn om je geld aan het werk te zetten. Dit boek is de meest complete Nederlandstalige gids tot passief beleggen. Het eerste beleggingsboek voor mensen die geen tijd vinden om te beleggen.

Mothers' Instinct

Barbara Abel

Tiphaine en Laetitia zijn niet alleen buren, maar ook hartsvriendinnen. Ze wonen in een mooie, rustige buitenwijk en hun zonen, die in hetzelfde jaar geboren zijn, groeien op als tweelingbroers. Maar na een tragisch ongeval stort hun perfecte wereldje in elkaar... Een spannende psychologische thriller over rauw verdriet, paranoia en wraak.

Murdle - Meer huiveringwekkende moordmysteries voor slimme detectives

G.T. Karber

Deductive Logico is terug! Ontdek de verborgen geheimen van Lady Violet, kraak de raadsels van een eeuwenoude en mysterieuze geleerde en waag je in het duistere land van Drakonia... als je durft.

Het Bucketlist boek voor koppels met vakantie

Elise De Rijck

In dit boek vind je 250 gekke, grappige en originele opdrachten die je samen met je geliefde gedaan moet hebben tijdens jullie vakantie. Of jullie nu pas een week of al jaren samen door het leven gaan, dit boek zal jullie leven veranderen. Écht waar! Dankzij dit boek zullen jullie spannende avonturen beleven en elkaar nog beter leren kennen.

Canary Islands

Charles Van Haverbeke

De Canarische Eilanden zijn een hotspot voor hikers, zonnekloppers, cultuurliefhebbers en roadtrippers. Dit boek toont de paradijselijke eilanden in al hun variëteit en schoonheid en biedt tegelijkertijd de beste tips om er te eten, logeren, bezienswaardigheden te bezoeken...

Red de puppy's - Dokter Anna en de dierenhelden

Laurie Halse Anderson, Juliette De Wit, Edward van de Vendel

Emma helpt haar oma Anna graag in de dierenartsenpraktijk.
Dieren verzorgen is toch veel leuker dan studeren of huiswerk maken? Wanneer er zieke puppy's in de dierenkliniek aankomen, probeert dokter Anna ze te redden. Maar waar komen ze allemaal vandaan? Emma en haar vrienden gaan op onderzoek uit, en ontdekken een vreselijk geheim..