5 boeken voor een sportieve zomer

5 boeken voor een sportieve zomer

16/06/2023

Just Sup

Kom alles te weten over deze hippe en heel toegankelijke watersport 

Wim Pyl

Stand-Up Paddle of SUP is de meest toegankelijke sport onder de surfdisciplines. Rechtstaand op een supboard peddel je op het vlakke water van meren, kanalen en rivieren, maar je kunt je ook op de zeegolven en bergrivieren wagen. 

Wim Pyl geeft al zijn kennis door over deze fijne sport: waar komt het vandaan, waar moet je op letten, hoe onderhoud je je materiaal, welke waters kun je bevaren, waar vind je de mooiste routes... Maar je leert bovendien zelf routes uit te stippelen, je krijgt tips om je hond mee te nemen en de auteur leert je zelfs het plezier van een nachtpeddel kennen.

Fit op 50

Gezonder eten en meer bewegen op je vijftigste 

Guy T'Sjoen

Guy T'Sjoen neemt een hele groep leeftijdsgenoten, maar ook jongere en oudere mannen mee in een inspirerende gezondheidsbeweging. In dit boek legt de topdokter, zelf de 50 voorbij, uit waarom mannen het minder goed doen dan vrouwen qua gezondheid. Zijn vierwekenplan wordt opgebouwd uit heerlijke, haalbare recepten die uitgewerkt zijn door de diëtisten van UZ Gent, en uitgebalanceerde oefeningen met weerstandsbanden, uitgewerkt samen met enkele sportcoaches.

Het sportkookboek voor wielrenners

Beter presteren op de fiets dankzij de juiste voeding

Stefanie Scheirlynck 

Eet en drink als een topwielrenner om jouw eigen sportieve uitdagingen aan te gaan. Ook voor triatleten, MTB'ers, BMX'ers, recreatieve fietsers...

In dit boek vind je vijftig nieuwe en opnieuw heel lekkere recepten en vijftien klassiekers afgestemd op jouw favoriete sport. Dankzij de nog eenvoudigere recepten spendeer je vanaf nu nóg minder tijd in je keuken zodat er meer tijd overblijft om te fietsen.

10 levenslessen van de wandelaar

Een prachtig vormgegeven hebbeding voor wandelaars en natuurmensen

Dorien Draps

Dit boek is een ode aan het wandelen. Centraal staan 10 grote levenslessen die de benenwagen je kan bijbrengen: van het herontdekken van je wilde instinct tot een spoedcursus bidden met je voeten. Meteen toepasbaar op je eigen leven, zodat je ook naast de paden als een wandelaar door het leven navigeert.

Aangevuld met verhalen, inzichten, praktische tips, mindful opdrachten en inspiratie om jou te doen wandelen. Want buiten is het beter dan binnen.

Mythische cols hors catégorie

De meest legendarische wielercols in één boek

Frederik Backelandt

Dit prachtige salontafelboek bundelt de mythische cols die in de rubriek De Bergen van het fietsmagazine Grinta! verschenen. 50 legendarische beklimmingen uit heel Europa passeren de revue. Een boek hors catégorie vol inspiratie.

Een must in je collectie, of je er nu zelf op uittrekt of gewoon in gedachten mee en danseuse fietst.