7 kinderboekentips voor de paasvakantie

7 kinderboekentips voor de paasvakantie

04/04/2024

De paasvakantie is intussen volop aan de gang: Het ideale moment om gezellig te lezen of om creatief aan de slag te gaan.

Op zoek naar een lees-, weetjes- of doeboek? Ontdek hier onze 7 kinderboekentips voor de paasvakantie.

Het waanzinnige doeboek

Andy Griffiths, Terry Denton

Pen en potlood in de aanslag? Duik in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut! Een boek vol woordzoekers, rebussen, sudoku's en andere raadsels voor lezers vanaf 7 jaar.

Het hart van een giraf is ongelooflijk groot

Sofia Chanfreau, Amanda Chanfreau, Sophie Kuiper

Vega woont met haar vader op Giraffeneiland. Denkbeeldige dieren en opa Hektor houden haar gezelschap. Van haar moeder herinnert ze zich niets. Wanneer Vega's vader een ijskoningin als vriendin krijgt, gaat Vega samen met haar beste vriend Nelson op zoek naar haar moeder... Een magisch en spannend avontuur over je plek vinden in de wereld voor lezers vanaf 9 jaar. 

Vroeger en nu

Arnoud Wierstra

Dompel je onder in een wereld van onwijs veel zoek- en kijkplezier. Zoek de voorwerpen van nu op de 11 schilderijen van vroeger uit de zestiende en zeventiende eeuw. Je ziet hoe mensen leefden, wat ze aten, welke spelletjes kinderen speelden. En je leest er meer over in de weetjes! Om samen te ontdekken vanaf 5 jaar.

De dikke Stinkhond

Colas Gutman, Marc Boutavant, Sylvia Vanden Heede

Drie hilarische verhalen van de leukste vuilnisbakvrienden in één boek! Zodra Stinkhond zijn vuilnisbak verlaat, komt hij van het ene avontuur in het andere terecht. Ga je mee naar school, de boerderij en het circus? Elk avontuur eindigt waar het begon: in de vuilnisbak! Om voor te lezen vanaf 4 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Het grote kippenboek

Jan Hamstra, Evelien De Vlieger

Dit boek is een uitzonderlijke ode aan een groots dier: Slimmer, belangrijker en mooier dan je denkt. Pik heel wat weetjes mee in dit grote boek. Je leert bijvoorbeeld kraaien als een haan in verschillende talen en ontdekt alles over hun klein, maar verdraaid vernuftig brein! Voor nieuwsgierige lezers vanaf 8 jaar.

Vos en Haas - Waar is het cadeau?

Sylvia Vanden Heede, Thé Tjong-Khing

Een grappig voorlees- en zoekboek over feest en vriendschap. Uil, Vos en Haas geven een feest. Iedereen komt en iedereen brengt cadeautjes mee. Maar als alle gasten weg zijn, is er iets verdwenen. Was er een dief? Om samen te lezen en te zoeken vanaf 4 jaar.

Kijk dan toch!

Elvis Peeters, Sebastiaan Van Doninck

De pad tuurt in het rond. Niets te zien. 'Er gaat hier iets gebeuren', zegt de slak. 'Ik ben benieuwd', mompelt de pad. Een prachtig voorleesboek voor lezers vanaf 4 jaar dat uitnodigt om te kijken en te genieten. Winnaar publieksprijs van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur 2024!