Bak deze vakantie overheerlijke zandkoekjes!

Bak deze vakantie overheerlijke zandkoekjes!

20/12/2021

Met dit recept uit Het complete Ketnet kookboek tover je samen met je kind in een handomdraai heerlijke zandkoekjes op tafel!

 

 

Dit heb je nodig

175 g boter • 190 g suiker • 1 zakje vanillesuiker • 1 ei • 1 eierdooier • 375 g bloem • bakplaat • mes • spatel

Zo maak je het

  1. Laat de boter uit de koelkast goed zacht worden. Meng hem met de suiker en de vanillesuiker.
  2. Doe er het ei en de eierdooier bij en voeg er ten slotte de bloem aan toe.
  3. Kneed met beide handen tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven tot 180 °C. Rol het deeg uit tot een worst en snijd koekjes van ongeveer 0,5 centimeter dikte.
  5. Leg de koekjes op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier of ingevet hebt met boter en bestoven met wat bloem.
  6. Zet de koekjes 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig met een spatel van het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

 

 

Tip

Versier de koekjes door voor het bakken een noot of een stukje chocolade in het midden te duwen. Maak dubbeldekkers. Besmeer een koekje met chocoladepasta, speculaaspasta of jam en leg er een tweede koekje op.

Nog meer kookplezier?

Het complete Ketnet Kookboek

Een superdik basiskookboek met meer dan 200 recepten! De lekkerste hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, snacks en desserts. Van heel eenvoudig tot wat moeilijker.