Ban je voorjaarsmoeheid!

Ban je voorjaarsmoeheid!

03/03/2021

De eerste sneeuwklokjes en krokussen geven het aan : de lente komt eraan! De natuur ontwaakt stilaan uit haar winterslaap. Tijd om je lichaam te reinigen en te zuiveren na de winter. 'Soul Boost' van Kim Vercoutere en Marijke De Coninck biedt je inspiratie hoe je je energie boost in dit seizoen. 

Met deze recepten en stretchoefening ban je de voorjaarsmoeheid en ga je voor een frisse opstart. 

Tofoequiche

Ingrediënten

3 zoete aardappels, in middelgrote stukken gesneden | 2 wortels, in schijfjes van 1 cm gesneden | 1 blok tofoe | 1 el kruidenzout | 1 tl kurkuma | 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes | 2 uien | 2 tenen knoflook | tl zout | olijfolie | spinazie, 4 aangedrukte cups | 1 el olijfolie  | 1 vel bladerdeeg | ⅛ cup sojamelk | zwart sesamzaad | 1 lente-ui, fijngesnipperd

Bereiding

  • Kook de zoete aardappels en wortels gedurende 20 minuten of tot deze gaar zijn en voeg de laatste 5 minuten de tofoe toe. Giet af en laat uitlekken. Mix daarna glad met het kruidenzout en de kurkuma.
  • Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten
  • of tot ze gaar zijn.
  • Stoof de uien met knoflook en zout in olijfolie gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Meng de uien met spinazie en knoflook door het groenten-tofoemengsel.
  • Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg. Doe het groentemengsel op de bladerdeeg en strijk mooi open. Druk er tot slot de roosjes bloemkool in. Je kunt de roosjes ook meteen door het groentemengsel mengen, zodat ze niet echt zichtbaar zijn.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 minuten. Haal de quiche 5 minuten voor het einde uit de oven en bestrijk met de sojamelk. Werk af met zwart sesamzaad en lente-uitjes

 

Wortelsap met een twist

Ingrediënten

5 wortels | sapcentrifuge | theelepel kaneel | eetlepel kuzu | theelepel kardemompoeder

Bereiding

Verwijder de topjes van de wortels, snijd in stukken en doe in de sapcentrifuge. Los de kuzu op in het wortelsap en warm samen lichtjes op. Voeg kaneel en kardemom toe.

 

 

Stretchoefening

  • Sta rechtop en spreid je benen. Zorg dat de tenen naar voor wijzen.
  • Adem in. Bij het uitademen laat je je lichaam zachtjes naar de linkerkant hellen.
  • Neem je linkerbeen vast en stretch de rechterkant van je lichaam zo goed mogelijk.
  • Blijf 1 tot 2 minuten in de houdingen en blijf in- en uitademen.

Good to know

Deze oefening helpt zowel de lever als de galblaasmeridiaan stretchen en zorgt ervoor dat het lichaam goed op gang kan komen. Een ideale oefening om ’s morgens te doen.

Soul Boost

Gezond en energiek koken en leven met de 5 elementen

In dit boek vind je recepten en oefeningen die elkaar aanvullen, je lichaam en geest sterker en gezonder maken én toegankelijk zijn voor iedereen. De combinatie van beide zorgt ervoor dat je te allen tijde je balans kunt vinden, ook bij momenten van pijn of onrust.

Alles is gebaseerd op de vijf elementen, waardoor je met de seizoenen mee beweegt én kookt. Per seizoen komen er specifieke ingrediënten en oefeningen aan bod om de kwaaltjes van het seizoen aan te kunnen.