Gemakkelijke en lekkere ovenschotel met zalm

Gemakkelijke en lekkere ovenschotel met zalm

06/01/2023

Weinig tijd om te koken, geen zin om iedere avond een takeaway te doen, én nood aan lekkere recepten zonder veel gedoe? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

We verzamelden 5 kookboeken boordevol inspiratie en recepten die in een handomdraai klaar zijn!

Dit recept komt uit Libelle weekmenu's van Libelle.

Ovenschotel met zalm en een dikke laag spinaziepuree

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

• 500 g zalmfilet • 800 g aardappelen, bloemig • 500 g jonge bladspinazie • 2 stengels bleekselderij • 1 teentje knoflook • 2 el bieslook, gesnipperd • citroensap • 1 eidooier • 750 ml melk + extra • 1 el mosterd • 60 g bloem • nootmuskaat • 60 g boter + extra • olijfolie • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de spinazie. Pel de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en prik de knoflook op een vork. Schep de spinazie in de pan en roer om met de vork tot de blaadjes geslonken zijn. Zo krijgt de spinazie een heerlijk knoflooksmaakje. Schep de spinazie uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep er de goed uitgelekte spinazie door. Voeg de eidooier, een beetje boter en wat melk toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd in heel fijne boogjes. Snijd de zalmfilets in blokjes.

  4. Maak de bechamelsaus. Smelt de 60 gram boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een gladde roux. Blus met 750 milliliter melk en roer goed tot een smeuïge saus. Breng op smaak met de mosterd, de bieslook, wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  5. Lepel de mosterdsaus over de zalm en de bleekselderij en schep in een beboterde ovenschaal. Bedek met een dikke laag spinaziepuree en bak 15 minuten in de oven. Serveer.

Smakelijk!

Libelle weekmenu's - Libelle

Werk en gezin combineren: niet altijd eenvoudig. En ook nog elke dag in weinig tijd een gezonde gezinsmaaltijd op tafel toveren: een echte uitdaging. Libelle culiredactrice Natalie, mama van twee jonge kindjes, weet er alles van. 

Natalie's ultieme troefkaart om tijd te winnen: het opstellen van een weekmenu, met voor elke dag een hoofdgerecht, en een zoet dessertje erbovenop voor het weekend.

Laat je inspireren door de 14 weekmenu's van Natalie, of kies uit de 112 snelle recepten - klaar in ongeveer 30 minuten - en stel je eigen weekmenu samen volgens het aanbod van het seizoen.