Puur BBQ - Recept Gepofte zoete aardappel met nacho's en dip

Puur BBQ - Recept Gepofte zoete aardappel met nacho's en dip

05/08/2024

Hou je van een goede bak nacho’s met gesmolten kaas en een lekkere salsa erbij? Je kan dit een extra bbq touch geven door zoete aardappelen te laten poffen in de kolen!

Probeer dus zeker dit origineel recept van Puur bbq uit.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 zak nacho’s (185 g)
  • 120 g cheddar, geraspt
  • handvol zongerookte of verse tomaatjes
  • 1 potje zure room
  • steekthermometer (optioneel)
  • vuurvaste schaal
     

BEREIDING

  1. Steek je kolen aan. Zodra je wat witte spots op de kolen ziet, kun je de zoete aardappel erop leggen. Je hoeft deze niet in te pakken met aluminiumfolie, rechtstreeks met de schil op de kolen dus. Draai de zoete aardappel af en toe, om scheuren in de schil te vermijden.
  2. Zodra de aardappel indrukbaar is (een kerntemperatuur van over de 90 °C heeft), kun je hem uitlepelen. Snijd de aardappel in en verwijder de verbrande stukjes die je met het snijden in de aardappel hebt aangebracht. Prak met een vork een beetje rond in de schil zonder die stuk te duwen.

  3. Vul een vuurvaste schaal met nacho’s en steek er enkele in de zoete aardappel. Leg die op de nacho’s. Bestrooi rijkelijk met de cheddar en leg even terug op de bbq, zodat de kaas kan smelten.

  4. Werk af met de zongerookte tomaatjes en de zure room.

Smakelijk!

Puur bbq - Zouterover

Heerlijke recepten met lokale ingrediënten, voor elk seizoen!
Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met respect voor het product. Hun recepten geven je een houvast, maar zijn nooit een exacte wetenschap: je maakt ze op gevoel en naar je eigen smaak. 

Laat je verrassen door de combinaties, en gebruik dit boek als inspiratie om zelf te experimenteren op de barbecue!