Snelle quiche met broccoli en basilicum

Snelle quiche met broccoli en basilicum

06/01/2023

Weinig tijd om te koken, geen zin om iedere avond een takeaway te doen, én nood aan lekkere recepten zonder veel gedoe? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

We verzamelden 5 kookboeken boordevol inspiratie en recepten die in een handomdraai klaar zijn!

Dit recept komt uit Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven van Martena Duss & Laurence Roothooft.

Luie quiche met broccoli en basilicum

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

• 3 eieren • 250 ml room (35% vetgehalte) • 1 kleine broccoli, in kleine stukken gehakt • 200 g babyspinazie • handvol basilicumblaadjes, grof gehakt • 150 g feta, verkruimeld • 1 citroen, zeste • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg • handje pijnboompitten, zonnebloempitten of pompoenpitten

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kluts de eieren samen met de room in een grote kom. Voeg 1/2 tl zout en flink wat peper toe.

  3. Hak de broccoli in kleine stukken met een groot mes. Doe de broccoli samen met de spinazie en het basilicum bij het eimengsel.

  4. Doe de helft van de kaas en al de citroenzeste bij het mengsel. Meng alles goed door elkaar.

  5. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede ronde bakvorm. Stort het eimengsel in de bakvorm en strooi de andere helft van de verkruimelde kaas boven op de quiche.

  6. Besprenkel de quiche met de pitten, een snufje zout, een flinke slag peper en een scheutje olijfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de feta en broccoli mooi bruin beginnen te kleuren.

Smakelijk!

Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven - Martena Duss & Laurence Roothooft

Deze kookgids is een ode aan het leven. Een helpende hand in de dagelijkse strijd met potten, pannen, pijnboompitten en pasta.

Laurence Roothooft (keukentafel) is een Belgische actrice, zangeres, moeder en kookfreak. Martena Duss (tekentafel) is een Zwitserse make-up artist, entrepreneur, moeder en knutselwonder. Samen bundelen ze een hele hoop recepten die prima passen bij de chaos van het dagelijkse leven.

Recepten voor wanneer je per ongeluk vergeten bent boodschappen te doen, voor wanneer je vrienden in aantocht zijn of voor wanneer je geen zin hebt om te koken!