Sorbet van tomaat, mozzarella en olijfolie

Sorbet van tomaat, mozzarella en olijfolie

14/07/2021

Met meer dan 80 verfrissende recepten biedt auteur Christophe Declercq met Het grote ijsboek meer dan voldoende inspiratie voor een lekker ijsje. Van klassieke smaken tot verrassender variaties als koffie-ijs, sorbet met kriekbier en frambozen en appelsorbet met rozemarijn. Ook deelt hij recepten voor lactosevrij ijs, vegan ijs en ijs zonder toegevoegde suikers, voor ijsparfaits, ijsmousse, granita ... Met dit boek wacht een verrukkelijke zomer!

Sorbet van tomaat, mozzarella en olijfolie.

Ingrediënten

170 gram suiker | 50 gram glucosepoeder | 2,5 gram bindmiddel (bijvoorbeeld pectine of gelatine) | 272,5 gram water | 5 gram citroensap | 350 gram sap van tomaten | 100 gram mozzarella | 50 gram olijfolie

Bereiding

Maak eerst 500 gram suikersiroop door de suiker, het glucosepoeder en het bindmiddel te mengen. Verwarm het water met het citroensap en voeg daar het suikermengsel aan toe. Breng kort aan de kook. Laat het suikermengsel dan afkoelen (je kunt het in de koelkast bewaren als je niet direct aan de slag gaat met het ijs.

Meng de 500 gram suikersiroop met het tomatensap, de mozzarella en de olijfolie en laat het bevriezen in de ijsmachine. Combineer deze sorbet als verrassend en verfrissend voorgerechtje, met een sneetje geroosterd brood, tomaten, basilicum en een koekje van Parmezaanse kaas.

Christophe Declercq
 
All you need is ice cream
  • Meer dan 80 verfrissende recepten: cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's, veganistische ijstaart, enz.
  • Aandacht voor lactosevrij ijs, vegan ijs en ijs zonder toegevoegde suikers
  • Met de heel duidelijke uitleg en veel stap voor stap foto's.

PS Een ijsje kan op elk moment van de dag: een beker yoghurtijs met granola als ontbijt, een tussendoortje op basis van karamelijs en boterkaramel en als afsluiter een stukje citronella ijstaart. Of twee misschien.