Smakelijk! Vispannetje met wittewijnsaus en garnaaltjes

Smakelijk! Vispannetje met wittewijnsaus en garnaaltjes

23/08/2023

Nog op zoek naar een heerlijk gerecht om op tafel te toveren?

De kookboeken van Libelle geven je zowel inspiratie voor doordeweekse gerechten als voor het weekend of feest met familie of vrienden.

We delen alvast het recept voor dit heerlijk vispannetje met wittewijnsaus en garnaaltjes uit het nieuwe kookboek Libelle - Lekker uit de oven.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen
15 minuten + 20 minuten in de oven

• 300 g mosselen • 300 g schelpjes (kokkels, venusschelpen, vongole) • 200 g zalmfilet • 200 g schelvisfilet • 200 g zeebarbeelfilet • 100 g verse garnalen • 2 romatomaten • 2 wortelen • 2 sjalotten • 2 el bladpeterselie, gesnipperd • 200 ml room • 200 ml droge witte wijn • 300 ml visbouillon • 4 el panko • maïszetmeel • boter • peper en zout

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de mosselen en de schelpjes grondig. Snijd de visfilets in gelijke blokjes en dep ze droog met keukenpapier.

  • Pel en snipper de sjalotten. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Spoel de tomaten en snijd ze in blokjes. Fruit de sjalotten en de wortelen samen aan in een pan met boter. Blus met de witte wijn en de visbouillon en laat even inkoken.

  • Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Bind de saus met wat maiszetmeel en kruid met peper en zout.

  • Verdeel de vis, de mosselen en de schelpjes over een ingevette ovenschaal. Verdeel er de saus over, bestrooi met de panko en gaar 20 minuten in de oven.

  • Snipper de peterselie fijn. Haal het vispannetje uit de oven en werk af met de garnalen en de peterselie.

Smakelijk!

Lekker uit de oven - Libelle

Geen enkel toestel zo veelzijdig in de keuken als een oven. Dat bewijst Libelle nog maar eens met Lekker uit de oven. Meer dan 100 ovenschotels, van klassiekers tot pasta's en van gratins en gevulde groenten tot bakplaatgerechten... er is voor ieder wat wils! Ook als je vegetarisch of plantaardig eet of intoleranties hebt, vind je in dit boek vast je gading. En het beste van alles? Jij doet enkel de voorbereiding, de oven doet de rest. Heerlijk relax!