Zomer op je bord met deze 6 kookboeken

Zomer op je bord met deze 6 kookboeken

16/06/2023

Puur BBQ

Easy gerechten voor barbecue en outdoor cooking

Zouterover B.V., Kevin Kegeleers, Nick van Hoof

Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten.

Chefs Nick en Kevin van Zouterover brengen mensen samen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met respect voor het product. Hun recepten geven je een houvast, maar zijn nooit een exacte wetenschap: je maakt ze op gevoel en naar je eigen smaak. Laat je verrassen door de combinaties, en gebruik dit boek als inspiratie om zelf te experimenteren op de barbecue!

Belinda's Italiaans bakboek

Van pizza tot panettone

Belinda MacDonald

De heerlijkste bakrecepten uit de Italiaanse keuken! Lauwwarme, heerlijk geurende foccacia, knapperig en mals tegelijk, luchtige biscotti voor bij een espresso, de perfecte pizzabodem ... Wie Belinda's Italiaans Bakboek in huis haalt, hoeft voor zulke lekkernijen niet meer de deur uit.

Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata en pizza’s met verschillende soorten deeg en afgewerkt met seizoensgebonden toppings voor. Met een ruime keuze aan authentieke dolci en biscotti als toetje zoals amarettikoekjes en panettone, tutti fatti in casa.

SOS Piet XL

Met Piets alom bekende, overduidelijke stap-voor-stap-beschrijvingen

Piet Huysentruyt

In het boek focust Piet op recepten uit het nieuwe seizoen van SOS Piet, maar komt hij ook terug op klassiekers die fout kunnen lopen. Stap voor stap neemt hij je mee door de bereiding en geeft hij aan waar de angels zitten, zodat je uiteindelijk een heerlijk, geslaagd gerecht op tafel kunt toveren. Wat hebben we geleerd vandaag? 

Low carb on a budget

60 budgetvriendelijke lowcarb-recepten met een 10-dagen-menuplan

Julie Van den Kerchove

Bestsellerauteur Julie Van den Kerchove toont met 60 snelle lowcarb-recepten en praktische tips om budgetvriendelijk te koken dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Aan de hand van haar 'Food Freedom Methode' helpt ze je om los te breken van diëten, je vetverbranding te activeren, je energie te verhogen en een natuurlijk gezond gewicht voor jouw lichaamstype te bereiken. Het boek bevat ook een 10-dagen-menuplan met mealpreptips en boodschappenlijstjes. Inclusief kidsproof comfortfood zoals wortelpuree met gehaktballetjes, minipizza's en 'nut-tella' brownies.

De lekkerste salades 

Van makkelijk en snel tot onverwachte smaakcombinaties

Libelle

Het valt niet te negeren: zodra de temperaturen beginnen te stijgen na een koude winter, staan salades weer vaker op ons menu. Als lichte lunch, als voorgerecht of als stevig avondmaal, als bijgerecht bij de barbecue of als onderdeel van een zomers buffet. Een salade kan eigenlijk elke dag.

In dit nieuwe Libelle kookboek heeft het Libelle-kookteam 100 salades verzameld die voor elke gelegenheid inspiratie bieden. Met de lekkerste groenten, bijzondere ingrediënten, onverwachte smaakcombinaties en verfijnde dressings.

Mijn kind bakt graag

Meer dan 20 recepten stap voor stap 

Helena Welvaert, Emma Thyssen, Mama Baas

Ook van die kleine snoepers in huis die altijd een koekje of een plakje cake lusten? Dat smaakt dubbel zo goed als ze alles zelf uit de oven kunnen toveren!

In dit boek vinden kleine banketbakkers makkelijk uitgelegd hoe ze heerlijke zandkoekjes (zonder zand!) kunnen maken, de allerlekkerste chocolademousse ter wereld of die leuke pannenkoekjes zoals oma ze bakt.