5 luistertips voor de perfecte roadtrip

5 luistertips voor de perfecte roadtrip

08/07/2024

Luisteren naar een podcast, muziek of een audioboek tijdens je roadtrip maken je rit plezanter en leerrijker! Hierbij onze vijf luistertips.

#weetikveel

De populaire Radio 1-podcast Weet ik veel heeft deze zomer heel wat nieuwe uitzendingen op de planning staan. In een aflevering van 30 tot 50 minuten licht Kobe Ilsen samen met een expert telkens een thema uit over uiteenlopende onderwerpen zoals geschiedenis, wetenschap, technologie, persoonlijke ontwikkeling, en meer. Een geweldige manier om nieuwe dingen te leren terwijl je onderweg bent.

Atlas Obscura podcast

Deze Amerikaanse podcast behandelt telkens in een kwartier de meest wonderlijke en vreemde plekken over de hele wereld. Misschien passeer je wel één van deze plekken tijdens je roadtrip.

La dolce vita door je oren

Culinair journaliste Sarah Puozzo laat je met deze playlist het allerbeste van la bella Italia horen. Perfecto voor een roadtrip door Italië, maar eigenlijk voor iedere andere roadtrip van toepassing. Lees zeker ook haar boek Mangiamo all’Italiana, waarbij de auteur je meeneemt naar het prachtige Italië en in unieke verhalen en 66 heerlijke recepten je een echt Italiaans gevoel bezorgen.

Mysterie bij De Stemmen van Assisen

De podcast De Stemmen van Assisen gaat in zomermodus. Je hoort in de nieuwe afleveringen in juli en augustus geen analyses over huidige assisenprocessen. De journalisten nemen je wel mee naar oudere spraakmakende zaken met als hoofdonderwerp “De beste families”. Voor liefhebbers van true crime.

Probeer eens een audioboek

Een audioboek is een echte aanrader tijdens een langere roadtrip. Je ervaart samen met je medereizigers een verhaal dat voor extra gespreksstof zorgt. Een leesclub op wielen dus! Ontdek hier de boeken van Uitgeverij Lannoo die als audioverhaal beschikbaar zijn.

Plan je een roadtrip met de auto of camper? Wil je veel praktische info over je reisbestemming? Heb je graag een goed overzicht van alle regio's die je gaat doorkruisen? Dan zijn Lannoo's Autoboeken jouw ideale reisbuddy.