5 reistips voor een origineel weekendje weg met je hond in België

5 reistips voor een origineel weekendje weg met je hond in België

09/07/2024

Een weekendje weg met je hond is een geweldige manier om extra quality time door te brengen met je huisdier en samen nieuwe avonturen te beleven.

Hier zijn enkele tips en ideetjes om je trip in België met je hond origineel aan te pakken.

Vaar met je hond de Lesse af

Van april tot oktober kun je kajakken op de Lesse. Tijdens het peddelen, geniet je van een uitzonderlijk groene omgeving. Parkeren kan je makkelijk op een gratis parking met regelmatige treinen en pendelbussen naar het vertrekpunt.

'Veel baasjes laten hun hond niet graag alleen thuis terwijl zijzelf gaan kajakken’, zegt Carin van Dinant Evasion. ‘Vandaar dat wij zowel de baasjes als de honden al jaren verwelkomen tijdens onze kajaktochten.

Groot of klein, iedereen mag mee. In de klassieke tweepersoonskajak kan het baasje achteraan, een grote hond vooraan (als copiloot) en een kleinere hond in het midden. ‘Sommige honden zwemmen liever dan dat ze in de kajak zitten’, laat Carin nog weten. ‘Denk dus zeker aan gepaste zwemvesten.

Meer infodinant-evasion.be

De lekkerste hondenijsjes in de Westhoek

In het iconische Westvleteren kan je tijdens een wandeling een heel leuke tussenstop doen bij Ateljee 5. Hier staat je namelijk heerlijk ambachtelijk ijs te wachten. Het ijs is gemaakt met verse melk van de koeien en fruit van bij de lokale boeren. Stein Berten is de man achter Ateljee 5. Als een volleerd ijsmaker tovert hij de lekkerste creaties uit zijn hoed. En dat voor honden en baasjes. ‘We ontwikkelden een lactosevrij, vegan hondenijsje op basis van pompoen, in samenwerking met Hogeschool VIVES’, aldus Stein. Have an ice day!

Meer infoateljee5.be

Poolparty in het hondenzwembad

Heeft je viervoeter iets te vieren? Of heeft hij gewoon zin in een tof zwemavontuur? Bij Hidalgo in Maldegem kan hij samen met drie bevriende honden een feestje bouwen en vrij zwemmen in het hondenzwembad. Een poolparty duurt zestig minuten. Om de honden erna weer spik en span te krijgen, is er een douche voorzien. Wie minder zin heeft in het feestgedruis kan ook bij Hidalgo terecht voor een sessie aquatraining of watergewenning onder begeleiding.

Meer info: hidalgo.be

Een pretpark voor honden

In 2022 heeft de gemeente Peer in Limburg een belevingsbos voor honden geopend. Op het domein in de Kwikstraat vind je verschillende speelelementen zoals brugjes, verhoogde plateaus, tunnels én boomstammen waarin baasjes hondensnoepjes kunnen verstoppen om hun viervoeter uit te dagen. Alles werd gemaakt met hout afkomstig uit het bos.

Meer infopeer.be/hondenlosloopzones

Welkom in het Bokrijk van Wallonië

In het Provinciaal Domein van Fourneau Saint-Michel, in de bossen van Saint-Hubert is je hond meer dan welkom om samen met je op ontdekking te gaan. Je komt er alles te weten over het Waalse plattelandsleven. Het openluchtmuseum strekt zich uit over meer dan 40 hectare en toont de traditionele architectuur van weleer. Je vindt er oude huisjes, een kerkhof, een schooltje, een kapel, een drukkerij, een kruidenierswinkel en andere typische gebouwen van vroeger. Op het domein proef je in de Auberge du Prévost van de lokale keuken met seizoensgebonden producten.

Meer infofourneausaintmichel.be

Een weekendje weg met je hond - Frieda Geeurickx

Van Kajakken tot spoorfietsen; van een duikje nemen in het zwembad tot een leisteengroeve bezoeken; van een wasbeurt in de hondenwasserette tot verdwalen in een labyrint. Aan inspiratie geen gebrek in de allereerste toeristische hondvriendelijke gids voor België!

Frieda Geeurickx groeide als kind op tussen de honden, katten, geiten, schapen én boeken. Ze is een groot dierenliefhebber en houdt van schrijven. She had a dream… en dus besloot Frieda om die twee passies te combineren en een boek te maken voor alle honden van het land.