Buffalo style chicken wings

Buffalo style chicken wings

18/07/2019

Wat is er gezelliger dan tijdens de vakantie de barbecue aan te steken en wat vrienden uit te nodigen voor een heerlijke maaltijd. Met buffalo style chicken wings op de barbecue zal je zeker scoren.

4 PERSONEN - DUUR: MEER DAN 1 UUR

 

INGREDIËNTEN:

  • 5 dl Sint-Hubertus Tripel amber of gelijkaardig bier
  • 200 g hoisinsaus
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • het sap van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 eetlepels barbecuekruiden (zie basisrecepten in het boek Grillmasters)
  • 1 handvol rodewijnvat-rookchips
  • eventueel 1 dl van Peters American barbecuesaus (zie basis­recepten in het boek Grillmasters)

 

BEREIDING:

De dag voordien:

  • Meng het bier met de hoisinsaus, knoflook, koriander, citroensap en chilipeper tot een marinade.
  • Leg de kippenvleugels in de marinade en bedek ze met folie. Laat de kippenvleugels minstens 12 uur marineren in de koelkast.

Op de barbecue:

  • Haal de kippenvleugels uit de marinade en kruid met barbecuekruiden.
  • Gooi de rookchips op je kolen en gril de kippenvleugels 10 minuten op het rooster van je barbecue. Draai tussendoor even om.
  • Serveer als heerlijk aperitiefhapje. Ook lekker met Peters American barbecuesaus! 

Grillmasters

Seppe Nobels, Peter De Clercq

Een vurige culinaire reis rond de wereld

Ontdek het recept en andere creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq.

Maak een culinaire wereldreis door negen landen of ontdek de topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt.

€ 29,99 | Meer info | Kijk het boek in