Heerlijke Gingerbread Men-koekjes

Heerlijke Gingerbread Men-koekjes

16/12/2021

Belinda MacDonald van het heerlijke boek Belinda’s Homemade Cookies geeft een exclusief recept prijs! Ken je de Gingerbread Men?  So typically British!  Ze zijn naast schattig ook echt lekker. De gember overheerst niet maar geeft dit koekje wel dat winterse gevoel.

INGREDIËNTEN
250 g boter • 250 g fijne suiker • 50 g honing • 2 eieren • ½ theelepel vanillearoma • 1 theelepel gemalen gemberpoeder • 1 theelepel gemalen kaneelpoeder • 500 g fijne patisseriebloem • 10 g bakpoeder • snufje zout

Meng de boter, honing en de suiker in een keukenmachine op lage snelheid tot een luchtig geheel.

Voeg de eieren, vanille, gember en kaneelpoeder in een kom, klop samen los met een vork en voeg toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat voort op lage snelheid draaien. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom en voeg geleidelijk toe aan het mengsel tot je een mooi homogeen deeg hebt verkregen.

Haal het deeg uit de kom, wikkel het in folie en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast (een hele nacht is nog beter). Haal het deeg uit de koelkast en laat het even op kamer temperatuur komen.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter.

Steek met een vormpje koekjes uit en leg ze op een bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want in de oven zullen ze wat uitzetten. Rol de overgebleven deegrestjes weer in een bolletje, rol opnieuw uit en ga zo door tot alle deeg op is. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Daarna laat verder afkoelen  op een rooster.

In een afgesloten doos kun je de koekjes gemakkelijk tot een volle week bewaren.

Meer koekjes?

Belinda's Homemade cookies:
66 verrukkelijke koekjes uit heel de wereld

Van de outback tot Peru, van Italië tot België: koekjes zijn universeel. The Australian Chef Belinda MacDonald, die voor de liefde naar België kwam, sprokkelde tijdens haar reizen evenveel recepten als verhalen.