Hoe avontuurlijk ben jij in de keuken? - Recept 'Hot sauce'

Hoe avontuurlijk ben jij in de keuken? - Recept 'Hot sauce'

18/06/2024

Ben jij fan van hot sauces? Het is veel meer dan pepers eten voor de kick! Van mild tot wild, fruitig, zoet of lekker umami: de juiste saus kan een gerecht transformeren. Het boek Hot sauce dompelt je onder in de wondere wereld van hot sauces, met tips over de beste blusmiddelen, pittige weetjes en doorprikt heel wat mythes (nee, een zwangere vrouw bevalt niet sneller wanneer ze pikante dingen eet).

We delen alvast één van de 40 recepten. Een ware klassieker: kibbeling met remouladesaus wordt nog lekkerder met een perfecte hot sauce. 

Pikante pickle en kibbeling

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

Voor de kibbeling:

  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 400 g verse kabeljauwfilet
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje peper en zout
  • 150 ml spuitwater

Voor de remouladesaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels Heartbeat Dill Pickle Serrano hot sauce
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • ½ eetlepel fijngehakte augurk
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout, naar smaak

BEREIDING

  1. Verwarm de olie in de friteuse of pan tot 180 °C.
  2. Begin met het snijden van de kabeljauwfilet in hapklare stukken. Probeer ze ongeveer even groot te maken zodat ze gelijkmatig garen.
  3. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Voeg langzaam het spuitwater toe en klop het geheel kort tot een glad beslag.
  4. Haal de visstukjes door het beslag en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  5. Frituur de stukjes vis in porties in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten per portie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Voor de saus: doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed.
  7. Serveer de kibbeling met de saus.

Smakelijk!

Hot Sauce - Heatsupply BV

Dit boek dompelt je onder in de wondere wereld van hot sauces, met tips over de beste blusmiddelen, pittige weetjes en myth-busting (nee, een zwangere vrouw bevalt niet sneller wanneer ze pikante dingen eet).

Niet alleen leer je zelf hot sauce te brouwen, je ontdekt ook welke stijl er bij je past! Met 40 verrassende gerechten om meteen mee aan de slag te gaan.