Maak zelf gembersnoepjes

Maak zelf gembersnoepjes

12/07/2024

Wist jij dat gembersnoepjes kunnen helpen tegen misselijkheid, wagenziekte, reisziekte of zeeziekte? Misschien wel nuttig dus om deze mee te nemen bij een volgende reis! Herboriste Martine Van Huffel, auteur van De Kruidenapotheek, toont je hoe je ze zelf kan maken. 

INGREDIËNTEN

• 150 g gember
• 40 + 400 ml water 
• 400 g kristalsuiker + extra (voor de afwerking) 

BEREIDING

  • Snijd de gember in fijne plakjes. Je hoeft hem niet te schillen, maar de stukjes ogen wel mooier zonder schil.
  • Doe de gember met 40 milliliter water in een kookpan en laat minstens een uur zachtjes koken. Een deksel hoeft niet. Giet het water af.
  • Doe de gember opnieuw in de kookpan. Voeg nu 400 milliliter water toe.
  • Voeg de suiker toe, blijf voorzichtig roeren tot de suiker oplost.
  • Zet opnieuw op het vuur en laat een uur zachtjes koken, opnieuw zonder deksel. Let op dat de suiker niet verbrandt!
  • Haal de stukjes gember uit de suikerstroop en leg ze op een ovenschaal, netjes opengespreid. Strooi er voorzichtig nog wat kristalsuiker over.
  • Laat drogen en bewaar in een gesloten pot.

De kruidenapotheek - Martine Van Huffel

Of je nu al ingelezen bent in de werking van medicinale planten of gewoon interesse hebt in natuurlijkere manieren om alledaagse kwaaltjes te behandelen, dit boek nodigt je uit om meteen aan de slag te gaan. Na de nodige basiskennis over het gebruik en bereiden van kruiden, ontdek je maar liefst 125 haalbare recepten voor allerlei gezondheidstoepassingen. 

In de kruidenwereld staat Martine Van Huffel al decennia bekend om haar diepgaande kennis en onderbouwde aanpak, en dat reflecteert zich in haar eerste boek voor het brede publiek.