Recept Chef Bru - Siciliaanse tagliatelle

Recept Chef Bru - Siciliaanse tagliatelle

05/07/2024

Proef van de zuidelijke en intense smaken van de Siciliaanse keuken met dit heerlijk recept van chef Wout Bru. In zijn boek Chef Bru toont hij zijn diverse keukenstijlen, maar focust hij vooral op toegankelijke recepten met zoveel mogelijk ingrediënten van bij ons. Chez Bru bij jou thuis!

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

• 1 kg verse tagliatelle • 300 g pancetta • knoflookolie • 50 g pijnboompitten • 50 g Taggiasca-olijven • 20 kerstomaatjes • 40 g peterselie • 50 g pecorino • 100 g ontpitte en gedroogde zwarte olijven

BEREIDING

  • Kook de tagliatelle net niet gaar in gezouten, kokend water.
  • Snijd de pancetta in blokjes en bak in de knoflookolie.
  • Voeg de van tevoren geroosterde pijnboompitten, Taggiasca-olijven, kerstomaatjes en een deel van de gehakte peterselie toe. Laat op laag vuur sudderen tot de kerstomaatjes uit elkaar beginnen te vallen.
  • Blus dan met een pollepel kookwater van de tagliatelle.
  • Voeg nu ook de tagliatelle toe en laat het geheel verder koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Dien op met wat gefrituurde peterselie, pecorino-vlokken en een paar gedroogde zwarte olijven.

Chef Bru - Wout Bru

Na zijn tweesterrenrestaurant Chez Bru in het Franse Eygalières is Wout Bru niet blijven stilstaan: met vier restaurants in Durbuy - sterrenrestaurant Le Grand Verre, La Bru'sserie, Limoni e Tartufi en Wagyu - bedient hij een heel divers publiek.

In zijn nieuwe boek toont hij zijn diverse keukenstijlen, maar focust hij vooral op toegankelijke recepten met zoveel mogelijk ingrediënten van bij ons. Chez Bru bij jou thuis!