What time is it? Brunch time!

What time is it? Brunch time!

17/07/2020

Een tafel vol lekkers en alle mensen die je lief zijn, meer heb je niet nodig voor een zalige brunch. Omdat we het jullie van ganser harte toewensen, delen we enkele fantastisch lekkere hapjes voor jouw zomerse brunch.

Niet genoeg? Je vindt 125 recepten en 12 brunchideeën op maat in Libelle Brunch!

Minitaartjes met spinazie en pijnboompitten

4 personen - 15 minuten

INGREDIËNTEN

1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar | 200 g spinazie | 2 sjalotjes, gesnipperd | 2 el dille, fijngehakt + extra | 3 kl citroenrasp | 200 g feta | 200 g ricotta | 4 eieren | 1 handvol pijnboompitten, geroosterd | olijfolie | peper en zout | kleine taartvormpjes Ø 12 cm

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Snijd de spinazie fijn. Meng er de feta, ricotta, sjalotten, dille en citroenrasp onder. Voeg de eieren toe en roer goed. Kruid met peper en zout.
  2. Beleg kleine, ingevette taartvormpjes met het kruimeldeeg. Vul de taartjes met het spinazie-kaasmengsel en zet 30 minuten in de oven.
  3. Werk af met de pijnboompitten en wat extra dille.

 

Slanke rillette van tonijn met gegrild brood

4 personen - 15 minuten + 2 uur koelen

INGREDIËNTEN

200 g tonijn, in eigen nat | 1 sjalot, gesnipperd | 1 el bladpeterselie, gesnipperd | 1 el bieslook, gesnipperd | 2 el citroensap | 2 el zure room | ½ stokbrood | olijfolie | peper en zout

BEREIDING

  1. Prak de tonijn fijn met een vork. Voeg een scheutje olijfolie, de zure room, het citroensap, het gesnipperd sjalotje, de peterselie en de bieslook toe. Kruid met peper en zout. Zet de rillette afgedekt 2 uur in de koelkast.
  2. Snijd het stokbrood in sneetjes, bedruppel ze met olijfolie en gril ze goudbruin. Serveer bij de rillette.

Groene minipizza’s

4 personen - 20 minuten + 12 minuten in de oven

INGREDIËNTEN

1 rol pizzadeeg, kant-en-klaar |  16 groene aspergepunten |  ½ courgette | 1 lente-uitje, in ringen | blaadjes rucola | 80 g erwtjes, diepvries | 1 bolletje mozzarella, in plakjes | 4 el groene pesto | olijfolie | peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Duw met een ronde vorm 4 cirkeltjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en beleg met de mozzarella. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Blancheer de erwtjes en de aspergepunten 3 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne linten.
  3. Bestrijk de gebakken pizzabodems met de pesto. Beleg verder met de erwtjes, de aspergepunten, de courgettelinten, de lente-ui en een blaadje rucola. Druppel er wat olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.

Virgin sangria

4 personen - 10 minuten

INGREDIËNTEN

1 citroen, in schijfjes | 1 limoen, in schijfjes | 1 sinaasappel, in schijfjes | sap van 2 limoenen | 400 ml gemberbier | 200 ml sap van witte druiven | 100 g zwarte bessen | Thais basilicum | blokjes ijs

BEREIDING

  1. Doe al het fruit in een serveerkan.
  2. Giet er het gekoelde gemberbier, het druivensap en het limoensap bij.
  3. Voeg ijs toe en meng goed. Werk de sangria af met het Thais basilicum.

Brunch

125 recepten voor elke dag

Libelle

Niets is zo leuk als brunchen. The best of breakfast, and the best of lunch. Ontspannen de tijd nemen om gezellig en lang samen te tafelen. In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren... Graag slanke recepten of veggie? Het komt hier allemaal aan bod!

> Ontdek meer over dit boek