Whipped feta met tomaat en platbrood

Whipped feta met tomaat en platbrood

18/05/2022

Zin in een heerlijke brunch dit weekend maar geen zin in veel werk? Lees dan snel verder voor een origineel, lekker en simpel brunchgerechtje uit Helen kookt elke dag!

INGREDIËNTEN

Voor de whipped feta met tomaatjes
100 g kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
100 g feta
50 g roomkaas
2 eetlepels vloeibare honing

 

verse basilicum voor de afwerking
Voor het platbrood
150 g patisseriebloem
100 g Griekse yoghurt
1 theelepel bakpoeder
versgemalen zwarte peper en zout
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
olijfolie

BEREIDING

Voor de whipped feta met tomaatjes

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kerstomaatjes overlangs door. Meng met de olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Zet opzij.

2. Snijd de feta in kleinere stukken. Mix de gesneden feta in een keukenmachine en pulseer tot er kleine ‘fetakruimels’ overblijven. Doe de roomkaas, de honing, de zwarte peper en het zout erbij en mix tot een glad geheel. Schraap de zijkanten af als het nodig is en blijf mixen tot de feta romig is. Het lijkt een beetje op de textuur van opgeklopte slagroom.
Zet even opzij.

 

Voor het platbrood

1. Meng de bloem met de Griekse yoghurt, het bakpoeder, versgemalen zwarte peper, zout en de gedroogde rozemarijn tot je een homogene deegbol krijgt. Indien het deeg te nat is, voeg je nog wat bloem toe. Indien het deeg te droog is, voeg je nog wat yoghurt toe.

2. Verdeel de grote bol in kleinere bollen (4 à 5 stuks) en rol uit met een deegrol op een bebloemd werkoppervlak. Geen deegrol bij de hand? Gebruik een glazen fles water of wijn om je deeg uit te rollen.

3. Bak elk broodje goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Doe dit voor beide kanten.

4. Serveer de whipped feta met de geroosterde tomaatjes en het platbrood. Werk af met nog wat olijfolie en verse basilicum. Smakelijk

 

Helen kookt elke dag

Kook zonder al te veel gedoe de lekkerste recepten

Zin in lekker eten? Maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dat gevoel kennen we allemaal. No worries, in dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'.