3 eenvoudige Griekse recepten

3 eenvoudige Griekse recepten

29/08/2016

Mijn Griekse Keuken biedt de ideale recepten voor een avond van gezellig samenzijn, feesten, lachen en genieten van heerlijk eten. De gerechten zijn eenvoudig maar verrassend, ideaal wanneer je gasten ontvangt. Dankzij deze 3 recepten waan je je meteen in Griekenland!

Chips van courgette

1 grote courgette
200 g bloem
1 liter frituurolie
1 kommetje water
grof zout
knoflook (optioneel)

 

Snijd de courgette met een dunschiller in lange fijne linten. Doe de bloem in een plastic zak. Doe er telkens, in kleine hoeveelheden, wat courgettelinten in en schud voorzichtig. Verhit de frituurolie. Dompel de groentelinten even in het water en daarna meteen in de hete olie (pas op voor het spatten!). Draai ze om en laat daarna op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met grof zout en eventueel wat geraspte knoflook.

Auberginesalade

1 aubergine
1 tomaat
1 lente-uitje
1 teentje knoflook
1 eetlepel platte peterselie
zout

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de aubergine: snijd hem een paar keer in, giet er wat olijfolie over, wikkel hem in aluminiumfolieen laat hem in de oven gaar worden. De aubergine is gaar als de groente opgeblazen is en het vruchtvlees zacht aanvoelt. Snijd de tomaat in blokjes en het lente-uitje in ringetjes. Rasp de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng alles luchtig door elkaar, samen met wat olijfolie en azijn. Kruid met zout. Halveer de gare aubergine en maak het vruchtvlees los. Kruid lichtjes met zout. Verdeel er de tomatenmengeling over.

Zwaardvis met pilav van Griekse deegwaren

500 g krithatraki (orzo of Griekse deegwaren)
een klontje boter
1,5 liter warm water
peper, zout, oregano
2 handenvol zeekraal
4 moten zwaardvis

 

Smelt de boter in een kookpot en laat deze bruin worden. Doe er de kritharaki bij, roer om en laat even aanstoven. Giet er het warme water bij en kruid met peper en zout. Blijf ongeveer 10 minuten roeren. Verwijder de verhoute steeltjes van de zeekraal af en spoel de groente. Voeg de zeekraal bij de kritharaki en zet een deksel op de pot. Laat zachtjes koken voor 10 minuten. Zet het vuur af. Verhit een grillpan. Kruid de moten vis met peper en zout en bak ze aan beide zijden. Parfumeer ze met wat gedroogde oregano en serveer samen met de kritharaki.

Nog méér eenvoudige, pure Griekse gerechten met veel liefde bereid

Mijn Griekse keuken
Efgenia Karampatakis

€ 24,99 | Meer info | Boek inkijken