Maak zelf eens een cinemakroket!
Maak zelf eens een cinemakroket!
Iedereen houdt van kroketjes. Met een kroket op het menu kun je dus nooit de mist in gaan. Nico en Kathelijne, het enthousiaste duo achter het krokettenmerk Stuff'd, verklappen hun favoriete krokettenrecepten en leren je stap voor stap hoe je ze met gemak zelf maakt.
We delen uit Kroket alvast het recept van een superlekkere cinemakroket!
Smakelijk!
INGREDIËNTEN
voor 55 stuks van 35 g
30 minuten bereiding + laten opstijven en paneren
• 450 g cheddarkaas • 8 g gelatineblaadjes • 30 g room • 30 g eigeel • 150 g jalapeñopepers (naar smaak) • 150 g boter • 165 g bloem • 350 ml groentebouillon • 300 ml melk • 1 g witte peper • 7 g zout • 5 g uienpoeder (optioneel)
Voor het paneren: nacho’s • eiwit, losgeklopt
BEREIDING
- Maak de vulling. Rasp de kaas en week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water. De room en het eigeel voeg je samen en klop je lichtjes op, dit dient op het einde als extra binding (liaison).
-
Snijd de jalapeñopepers door, verwijder het steeltje en de zaadjes. Snijd de pepers nu in dunne reepjes.
-
Smelt de boter op een laag vuurtje, zonder dat ze verkleurt.
-
Maak nu de roux: zet het vuur iets hoger, voeg de bloem toe en meng goed met de boter. Laat even doorkoken tot de roux mooi droog is. Omdat we een bleke vulling maken, mag de roux niet verkleuren.
-
Nu mogen de groentebouillon, de melk en alle kruiden erbij. De jalapeñopepers nog niet! Zet het vuur lager en roer constant over de bodem van de pan met de garde.
-
Je mooie gladde bechamelsaus mag kort doorkoken en daarna mag het vuur uit. Blijf roeren tot de meest intense warmte uit de pan is.
-
Giet voorzichtig de liaison (room en eigeel) bij de bechamelsaus terwijl je met de garde blijft roeren. Zorg dat alles goed gemengd is.
-
Giet het water van de gelatineblaadjes af en knijp ze voorzichtig zo droog mogelijk. De gelatine mag in de pan bij de saus. Ook nu blijf je voorzichtig doorroeren tot de gelatine volledig opgelost is.
-
Meng de cheddarkaas door de vulling. Roer goed door tot de kaas volledig vermengd is met de bechamelsaus. Is je saus te koud en smelt de kaas niet volledig, dan is dat oké.
-
Nu mogen de jalapeño’s erbij.
-
Neem een schaal en giet de vulling tot maximaal 2 à 3 cm dik uit. Zet in de koelkast en laat opstijven.
-
Meng verkruimelde nacho’s door het paneermeel. Zorg ervoor dat de stukjes nacho klein genoeg zijn. Enkel paneren met nacho geeft het risico op openbarsten, het paneermeel zorgt dat de gaatjes opgevuld raken en er een mooie korst komt.
-
Verdeel de vulling in gelijke porties van ongeveer 30 gram. Paneer en bak ze 2 tot 3 minuten op 175 °C.
Smakelijk!
Kroket - Stuff'd
Benieuwd naar de 39 andere recepten?
Dankzij de uitvoerig geteste recepten, handige tips en tricks maak je nu zelf de meest overheerlijke kroketten. In Kroket vind je enkele all time favorites, zoals de aardappel-, kaas- en garnaalkroket, maar ook de wereldse eter zal hiertussen enkele exotische smaken in een knapperig jasje terugvinden!