Roerei met gerookt vlees en olijfoliebrood

Roerei met gerookt vlees en olijfoliebrood

17/05/2021

Eet zoals in het zuiden en word 100 jaar! Met dit Turks ontbijt maak je alvast een goede start.

Het mediterrane dieet is geen dieet maar een levenswijze, een filosofie van een goed, lang en gezond leven, waarin voeding een cruciale rol speelt. ‘Let food be the medicine and medicine be the food’, Hippocrates wist het al. 
In het boek ‘Het mediterrane dieet’ ontrafelt auteur Wilma Van Grinsven-Padberg de geheimen van onze zuiderburen om 100 jaar te worden. En ze deelt heerlijke recepten. 

 

 

Roerei met gerookt vlees en olijfoliebrood

Ingrediënten
Voor het brood:

900 g bloem | 100 g durumbloem | 700 ml | water | 200 g zuurdeeg | 30 g zout | 75 ml extra vierge olijfolie | 5 takjes verse rozemarijn | 4 takjes verse tijm | 150 g zongedroogde tomaten | 50 g zwarte olijven

Voor het roerei en het gerookte vlees:

2 eieren | 50 ml melk | 70 g gerookt vlees | 150 g verse sla | ½ avocado | 15 ml extra vierge olijfolie

Bereiding

  • Meng beide soorten bloem, het water en het zuurdeeg. Kneed het mengsel. Laat het rijzen. Voeg na 30 minuten zout en olijfolie toe. Kneed het
  • opnieuw. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het een dag gisten. Vorm een brood.
  • Bak 30 à 45 minuten in de oven op 180°C.
  • Klop de eieren los in een kom, samen met de melk. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de roereieren. Snijd een snee van het brood in tweeën en leg het roerei ertussen. Voeg het licht verwarmde gerookte vlees toe. Garneer met avocadoschijfjes en de sla. Giet er vlak voor het serveren wat olijfolie over.

 

Het mediterrane dieet

Leef zoals onze zuiderburen

Wilma Van Grinsven-Padberg

De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijnaniet voorkomt? En waarom kunnen Italianen met alle gemak zoveel pasta eten?

Wilma Van Grinsven-Padberg is een olijfolie expert en kwam daardoor in contact met het fenomeen 'de mediterrane keuken'. Ze neemt je mee in de geheimen van de mediterrane levensstijl.